1. Департамент домашніх груп

Покликання християнина - формувати християнський характер, прагнути ставати подібним до Ісуса Христа. Оскільки ми живемо серед суспільства, то наше духовне зростання можливе у спільності та взаєминах з іншими людьми. Домашні групи - це щотижневі дружні зустрічі, де ми спілкуємось, вивчаємо Біблію, обговорюємо різноманітні теми, зміцнюючи дух для реалізації свого покликання.

2. Департамент адміністративного служіння

Бог є Бог порядку і найкращий взірець успішного адміністратора. Оскільки церква має чималий спектр діяльності, то вона потребує якісного адміністрування, яке включає в себе: управління, планування, розпорядження, організацію побутових питань. Завдяки цьому церковний механізм може працювати злагоджено та ефективно.

3. Департамент музичного служіння

Біблія навчає славити Бога через музику і спів. Отже, хвала і поклоніння Богу у піснеспівах - це ключ, який дозволяє християнину наблизитися до Нього серцем, а Богу - діяти в повній силі. Ми прагнемо об’єднувати у хвалі людей різних поколінь, статусу та соціального становища, адже музика - це універсальна мова душі, доступна кожному.

4. Департамент служби порядку

Потрапляючи у незнайоме середовище, люди зазвичай потребують чиєїсь уваги, певної допомоги, супроводу. Група порядку - це представники церкви, які першими зустрічають людей, проявляють гостинність та увагу до нових відвідувачів, проводять їх до вільних місць, надають необхідну інформацію, стежать за їх комфортом і за потреби допомагають їм.

5. Департамент інформування

Людям властиво прагнути бути в курсі останніх новин - у країні, суспільстві, церкві. Наше завдання - доносити інформацію про церковні проєкти та служіння, знайомити з важливими подіями в громаді, представляти життя церкви в засобах масової інформації та соцмережах.

6. Департамент декораторства

Зорове сприйняття допомагає візуалізувати почуте, побачити цілісну картину сказаного, підсилити його зміст. Наша команда працює над тематичним декоруванням інтер'єру, місць церковних подій, турбуючись про створення атмосфери комфорту та затишку.

7. Департамент соціального служіння

Бути християнином - це бути руками Ісуса Христа: нагодувати голодного, напоїти спраглого, одягнути нагого. Наш департамент намагається стати відповіддю на потреби ближнього. «Велика радість — присвятити себе служінню іншим людям.» (Мати Тереза)

8. Департамент медіа служіння

Сьогодні медіа - це один із найпотужніших інструментів впливу на людину. Робота нашого департаменту спрямована на те, щоб висвітлювати діяльність церкви та нести християнські цінності в суспільство. Створюючи якісний контент, ми хочемо досягати людей для Бога та формувати суспільну думку на основі принципів Слова Божого.

9. Департамент молодіжного служіння

Молоде покоління - це двигун, який допомагає світу рухатись вперед. Наша ціль - допомогти молодим людям сформувати правильну життєву позицію, закладаючи в них християнські цінності. З цією метою ми організовуємо молодіжні зустрічі, вечори хвали Богу, творчі вікенди - створюємо умови для реалізації їхнього духовного та творчого потенціалу.

10. Департамент дитячого служіння

Діти потребують постійної уваги та сприятливого середовища для свого розвитку. В недільній школі, літніх таборах та християнських клубах вони цікаво проводять час та знаходять своїх маленьких друзів. Церква сприяє і їхньому духовному розвитку, навчаючи моральних та християнських цінностей.

11. Департамент координації Євангелізації

Ісус своїм послідовникам повелів: "Тож ідіть і навчіть усі народи, хрестячи їх в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все, що Я заповів вам." ( Мт. 28:19,20.) Саме цей департамент через різні заходи сприяє розповсюдженню Доброї Звістки по всьому світу, допомагаючи кожному стати посвяченим учнем Ісуса Христа.

12. Департамент Дочірніх Церков

Баченням церкви є нести Добру Звістку (про спасіння душі вірою в Ісуса Христа) у різні села,міста і навіть інші країни. Внаслідок місіонерської діяльності люди приходять до віри в Бога та утворюють нові помісні церкви. Церква "Еммануїл" працює над заснуванням та організацією нових церков на території України та за її межами.

13. Департамент молитовного служіння

Спільна молитва церкви має велику силу. "...коли б двоє з вас на землі погодились про всяку річ, то коли вони будуть просити за неї, станеться їм від Мого Отця, що на небі!" (Мт. 18:19.) Наше служіння об'єднує людей, які мають внутрішній поклик присвячувати спільній молитві свій час. Ми молимося за церковні потреби та потреби окремих людей, за жителів міста, за країну та владу.

14. Департамент знайомства

Одні з основних емоційних потреб людини - любов, дружба та прийняття. Тож церква і має бути місцем спільності, дружелюбності та підтримки. Наше служіння полягає в тому, щоб знайомитися з новими людьми та вибудовувати дружні стосунки, допомагаючи кожному стати частиною церковної сім'ї.

15. Департамент освіти

Запорукою духовного росту є дослідження Біблії та слідування її принципам. Через домашні групи, недільні проповіді, церковну бібліотеку тощо ми несемо людям християнське вчення, сприяємо їх зростанню в Божому Слові. Також департамент, аналізуючи виклики сучасності, проводить тематичні семінари для лідерів та членів церкви.

16. Департамент гостинності

Церква - це Божа сім'я, тому в ній завжди має бути місце для гостинності. Щоб створювати атмосферу сім'ї, проявляти любов на ділі, щонеділі після зібрання ми пригощаємо усіх присутніх чаєм, кавою та ласощами. Крім того, забезпечуємо харчуванням волонтерів, залучених до різних служінь, та організовуємо благодійні обіди.

17. Департамент партнерів

Церква "Еммануїл", будучи частиною союзу євангельських церков України, підтримує дружні взаємини з іншими церковними громадами. Ми стаємо співучасниками їхніх заходів, долучаємось до проєктів громадських та благодійних організацій, бо переконані, що в єдності можемо досягати більшого в служінні Богові та людям.

18. Департамент душеопікунства

Душеопікунство є особливим видом служіння, мета якого - посприяти внутрішньому відновленню людини, підбадьорити її, підтримати морально. В наш час цього потребують діти, підлітки, молодь, люди середнього та похилого віку. Застосовуючи біблійні принципи, ми допомагаємо людині знайти вихід з кризової ситуації, очистити серце та продовжити бути вірним покликанню учня Ісуса Христа.